Náš tým

Láďa Kleger

Láďa Kleger

zakladatel Active Benefit, lektor jógy

Můj první kontakt s jógou proběhl při cestách po Novém Zélandu, kde jsem potkal svého prvního učitele. Ty prazvláštní pozice, jejichž zaujímání mi zpočátku působilo nemálo nepohodlí, mne velmi záhy chytly. Následný pocit uvolnění a duševního zklidnění je totiž velmi návykový. Zájem o jógu mne později zavál až do Indie, kde jsem poznával různé typy jógové praxe.
Nyní je tomu již 7 let, co jsem se vydal na cestu lektora jógy a mám za sebou více než tři tisíce odučených lekcí, řadu seminářů a pobytů s jógou. Mou specialitou je dynamická jóga, tzv. vinyasa, která je dle mého názoru ideální pro člověka „západního typu“.
K založení Active Benefit mne vedla dlouholetá pozitivní zkušenost s vedením firemních lekcí. 

Terka Beránková

Terka Beránková

lektorka jógy, pilates a výživová poradkyně

Pohyb je pro mě nedílnou součástí života. Postupně jsem vyzkoušela spoustu různých aktivit, včetně tance, florbalu, lyžování nebo skupinových lekcí rychlejšího tempa – aerobiku, kickboxu, zumby apod. V roce 2006 jsem se při dlouhodobém pobytu v USA seznámila s jógou a od té doby je jóga mým největším potěšením. Praktikování jógy mi do života vneslo příjemné zklidnění a hlavně skvělý pocit z dobré kondice. Tu na sobě pociťuji nejen při samotném cvičení, ale neustále v běžném životě.
Největší inspirací na poli jógy je mi vlastní práce s klienty při vedení skupinových lekcí. Energie, kterou při lekcích vydávám, se mi mnohanásobně vrací v podobě spokojených klientů, což je snem a odměnou každého lektora.
Vyučuji různě zaměřené lekce jógy od klasické hatha jógy přes dynamické styly až po cvičení s dětmi a pro těhotné. Vedu také lekce Balantes – cvičení na principu pilates s využitím balančních ploch.
Lucka Rubášová

Lucka Rubášová

lektorka jógy, pilates, moderní kalanetiky a masérka

Sportuji celý život, začalo to gymnastikou a atletikou, následoval tanec. Navštěvovala jsem sportovní základní školu i gymnázium. Před lety jsem prodělala vážný úraz, s jehož následky se mi podařilo vypořádat až díky cvičení pilates. To mě přivedlo k zájmu o lekce typu Body and Mind a tento zájem přerostl v předávání mých zkušeností dalším.
Kromě vedení skupinových lekcí se věnuji také masážím. Mojí specialitou je masáž proti bolestem v zádech, která kombinuje prvky klasické masáže a Breussovy masáže páteře, při které klient cítí okamžitou úlevu od bolesti.
Lidské tělo je pro mě úžasný nástroj skrývající neomezené možnosti, které mě baví objevovat a pracovat s nimi.

Aylin Akyolová

Aylin Akyolová

lektorka jógy, výživová poradkyně

Sportu se věnuji již od dětství, kdy jsem profesionálně cvičila gymnastiku a aerobik. Také jógu cvičím už léta. K intenzivní praxi mě přivedly zdravotní obtíže, které se objevily v důsledku hektického způsobu života. Jóga mi pomáhá si své fyzické i duševní zdraví udržovat. Jóga je pro mne více než jen fyzickým cvičením. Je to cesta poznání sebe sama, která přesahuje fyzické tělo.
Jelikož jsem sama pracovala několik let v korporátním prostředí, vím, jak je důležité prokládat sedavé zaměstnání pohybem. Napomáháme tím nejenom dobrému zdraví ale i vyšší efektivitě v práci.
Vedle fyzického pohybu je pro mě důležitá uvědomělost při jeho provádění. Správná technika je zásadní, ale protože jsme každý jiný, je nutné, abychom se naučili naslouchat svému tělu.
Největší radost mi dělá, když lidé odchází z lekce s pocitem lehkosti a dobrou náladou.

Ana Briceño

Ana Briceño

lektorka jógy (angličtina, španělština)

My relationship with yoga started in 2007, in an university yoga club in my hometown, Caracas (Venezuela). It had taken me a very long time to find a physical practice in which I could feel natural and comfortable, an exercise that I could take with and for joy and not just as training. It was precisely yoga that offered me that bodily experience, with yet unequalled sensations of well-being and serenity. Since the very first lesson I haven´t stop practicing and with the purpose of deepening my understanding of the philosophical backgrounds of this practice I travelled to India in 2010, where I did a yoga instructor’s course at SVYASA (Swami Vivekananda Yoga Anusandhana Samsthana). Part of my learning is a self-studied journey which has been, according to the circumstances, enriched by the possibility of attending workshops, courses and lessons.
For me, yoga is a beloved discipline filled of awakenings and vital revelations by means of the body which I am pleased to share in English and Spanish language.

Lenka Komárková

Lenka Komárková

masérka

K masážím mě přivedla už v mládí moje babička, která místo aspirinu použila masáž nebo bylinky, aby mi ulevila od bolesti. Vždy mě fascinovalo, jak může obyčejný dotek uvolnit napětí. To ve mně vzbudilo zájem poznat, jak funguje lidské tělo a jeho pohybové ústrojí.
Začala jsem tedy studovat masáže a různé relaxační techniky, které uvolní napětí v těle a pomohou zrelaxovat se po fyzické námaze nebo stereotypním zaměstnání.
Během mé sedmileté masérské praxe se mi potvrdilo rčení, že kdo se stará o své tělo, pomáhá i své duši. Obě tyto části by měly být v harmonii.
Při své práci se zaměřuji na klasickou relaxační masáž, čínskou tlakovou masáž, reflexní masáž plosek nohou a masáž hlavy.

Anna Steinerová

Anna Steinerová

fyzioterapeutka, lektorka skupinových a individuálních lekcí

Ke studiu fyzioterapie mě přivedla touha mít jednou povolání, při kterém budu pomáhat lidem a zároveň využiji svojí zálibu ve cvičení a vedení skupinových lekcí. Vzhledem k tomu, že od dětství ráda sportuji, byla mi blízká terapie pohybem, tedy jeden z hlavních nástrojů léčby fyzioterapie. Vystudovala jsem nejdřív bakalářský program fyzioterapie na lékařské fakultě a poté pokračovala magisterským studiem na fakultě tělesné výchovy a sportu. Při studiu a krátce po něm jsem pracovala na menších ambulancích, později pak v Rekondičním centru pro pacienty s nadváhou a obezitou a ve fakultní nemocnici Motol v Praze.
Už před studiem fyzioterapie jsem se věnovala také vedení skupinových lekcí. Nejdříve to byly lekce aerobiku, později pilates, zdravotního cvičení a cvičení rodičů s dětmi.
Vedle vzdělání v oboru fyzioterapie jsem absolvovala řadu dalších kurzů a školení (Léčba vertebrogenních potíží a některých druhů funkční ženské sterility metodou L. Mojžíšové; Mechanical diagnosis and therapy; Medical taping concept; Pilates Institute Matwork level; Flowin rehab; Fitball diplom,Malý diplom aerobics; Cvičení na labilních plochách)